Ondersteuning POH

Ondersteuning POH

Ondersteuning van uw POH

Wij kunnen uw Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg (POH) ondersteunen bij diagnostiek en behandeling.

Ondersteuning bij diagnostiek

Een diagnose is niet altijd (direct) eenduidig te stellen. Met name bij gecombineerde symptoom- (AS-I) en persoonlijkheidsproblematiek (AS-II), bij ernstige persoonlijkheids-problematiek en bij vage lichamelijke klachten kan het stellen van een juiste diagnose lastig zijn.

Als uw POH hierbij vastloopt, kan hij bij ons terecht voor intercollegiaal overleg. Als nodig en gewenst, kunnen wij ook uitgebreide (persoonlijkheids-)diagnostiek doen.

Ondersteuning bij behandeling

Bij een behandeling waarbij de persoonlijkheidsproblematiek voorop staat, kan het vaak moeilijk zijn de symptoomproblematiek te behandelen. Tevens kan het zijn, dat uw POH in zijn rol als hulpverlener vast komt te zitten. Sommige patiƫnten roepen met hun houding heftige reacties op bij een hulpverlener, waarbij het lastig kan worden voor de hulpverlener om zijn professionele houding vast te houden.

In onder andere deze gevallen kunnen wij uw POH ook ondersteunen met intercollegiaal overleg. Indien gewenst, bieden wij ook een meer intensieve ondersteuning aan d.m.v. een supervisietraject. U kunt hiervoor bij ons naar de mogelijkheden informeren.

Ondersteuning op maat

In elk individueel geval zullen wij bekijken wat er nodig is en waar wij u en uw POH kunnen ondersteunen. Wij zullen in alle gevallen proberen u en uw POH ondersteuning op maat te bieden.